fbpx
Vidunderlig weekend fra Thauer Stresscenter

Tank op i weekenden

Af stressekspert Rikke Maj Thauer

Forude venter weekenden, 2 dage, som du kan vælge at bruge på MANGE ting, eller på FÅ ting.
 
Alt efter, hvor meget energi du har opbrugt i løbet af ugen, vil du de næste 2 dage mærke, et overskud eller et underskud på din energi-konto. Mærker du sidstnævnte, så er NÆRVÆR en fantastisk måde at tanke op, så du bliver klar til ugen, der venter forude.
 

Nærvær betyder, det at være til stede. At udvise opmærksomhed, interesse, kærlighed og omsorg, både overfor dig selv og overfor dine medmennesker.

Hvorfor er nærvær vigtigt?

Mennesket trives som udgangspunkt mest optimalt i fællesskaber, og i særdeleshed  i fællesskaber der formår at anerkende, støtte og se vedkommende. Fra tidernes morgen har det været en nødvendighed for vores overlevelse at vi færdes i flok, og derfor ligger behovet for nærvær og fællesskabet, så dybt i os mennesker.

Vores hjerne er sammensat på en sådan måde, at samvær med andre er essentielt og vores hjerne har områder, der allerede fra fødslen udvikles til at forstå og spejle andre mennesker – deres behov og hensigt. Dette område stimuleres positivt i samværet med andre og forstærkes, når vi fordyber os med andre, og i andre.

Du kender sikkert godt de øjeblikke, nogle kalder dem “glimt af lykke”, hvor tiden står stille, og alt bare går op i en højere enhed. Når vi oplever disse stunder resulterer det ofte i, at vi oplever en større følelse af glæde og vores energiniveau stiger. For at indtræde i denne tilstand skal vi kunne mestre nærværet, altså kunne være opmærksomme på os selv og hinanden.

Mange lever livet i hverdagen i et højt tempo, vi har mange aftaler, skal se mange mennesker, overbooker kalenderen, hvilket resulterer i at vi glemmer at  være opmærksomme på os selv. Når vi undlader at tjekke ind i nærværet, så risikerer man at gå glip af den meget livsbekræftende oplevelse det er, når 2 mennesker deler “øjeblikket” til mere  fordybelse og glæde.

Sådan tanker du op

  • Brug tiden på få, men vigtige ting, så tanker du hurtigere op.
  • Læg ALT elektronik på hylden, bare for én dag og mærk forskellen.
  • Når du bruger tid med andre, så se dem i øjnene og giv dem din fulde opmærksomhed.

De positive effekter af nærvær, kan du også opleve gennem en større kontakt til dig selv, men det forudsætter at du er i en sund balance.

Få adgang til konkret viden om stress og enkle værktøjer til håndtering

Forestil dig, hvordan vores samfund ville se ud, hvis flere mennesker vidste, hvordan de styrker deres mentale trivsel og får mere overskud, bedre søvn og mindre stress.

Stressekspert Rikke Maj Thauer er initiativtager til trivselscenter.dk, hvor du får inspiration, relevant viden, værktøjer og metoder – til 0 kr.

Hvem er stresseksperten?

Rikke er en af landets førende stresseksperter og kendt fra GO’Morgen Danmark, B.T., Jyllandsposten, Børsen m.m. da hun udgav bogen ”Stress er også dit eget ansvar” i 2019. En bog, som allerede har gjort næsten 4.000 læsere klogere på stress. Læs mere her >

Siden 2018 har hun talt for flere end 25.000 mennesker til foredraget: Sådan forebygger, spotter og håndterer du stress hos dig selv og andre, en forebyggelseskampagne som har modtaget støtte fra Velliv Foreningen.

Hun er kendt for hendes praktiske og jordnære tilgang til stresshåndtering, og for hendes enkle formidling af et ellers kompliceret emne som stress.

Kontakt

Uanset hvilke spørgsmål du har i forhold til stress, behandling af stress m.v., så kontakt Rikke via en af nedenstående kanaler:

Indsend dine kontaktoplysninger og jeg kontakter dig

Ansøgning til stressuddannelsen