fbpx

2 dages workshop

Bliv certificeret Psykisk førstehjælper

Lær både at forebygge, spotte og håndtere kriser og psykisk sygdom på arbejdspladsen, og få værktøjer til at tage den personlige samtale om BÅDE private og arbejdsrelateret forhold.

Næste hold er 24. + 25. november 2022 

Indhold og form

Workshoppen er fordelt over 2 dage og opdelt i 4 moduler af 3 timers varighed. Undervisningen vil være en blanding af viden, øvelser og feedback.

Modul 1: Psykisk førstehjælp – depression

 • Viden om depression: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Hvad er psykisk sygdom – og hvor udbredt er det?
 • Handleplan for psykisk førstehjælp

Modul 2: Psykisk førstehjælp – angst

 • Viden om angst: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved depression
 • Krisehjælp ved selvmordstanker og adfærd

Modul 3: Psykisk førstehjælp – psykoser

 • Viden om psykoser: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved angst
 • Krisehjælp ved traumatiske hændelser

Modul 4: Psykisk førstehjælp – misbrug

 • Viden om misbrug: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved psykoser
 • Krisehjælp ved aggressiv adfærd
 • Handleplan ved misbrug

Datoer

 • 24. + 25. november 2022

Undervisningen begge dage er fra kl. 9.00-16.00, og der vil være morgenmad og kaffe fra kl. 8.30.
 
Afholdes i World Trade Center, Borupvang 3, 2750 Ballerup.

Workshoppen er for dig, som arbejder med mennesker i din hverdag. Det kan være indenfor ledelse, HR, arbejdsmiljø, i lægepraksis, som mentor, sagsbehandler, socialrådgiver, sundhedskonsulent, selvstændig coach, behandler m.fl.

Workshoppen egner sig ikke til personer, der i forvejen arbejder inden for psykiatrien eller som har indgående viden på området.

NB: Du kan deltage på et af vores åbne hold eller afholde kurset internt for leder- og arbejdsmiljøgruppen i Jeres virksomhed, kommune eller forening.

Dine undervisere er

Rikke Maj Thauer er en af landets førende stresseksperter og kendt fra GO’Morgen Danmark, B.T., Jyllandsposten, Børsen m.m. da hun udgav bogen ”Stress er også dit eget ansvar” i 2019. En bestseller, som allerede har gjort 4.000+ læsere klogere på stress.

Hun er uddannet indenfor ledelse, certificeret stresscoach i 2012 fra førende erhvervspsykolog og er certificeret instruktør i Psykisk førstehjælp fra Psykiatrifonden.

Rikke er kendt for hendes praktiske og jordnære tilgang til stressforebyggelse og håndtering med viden fra det virkelige liv, og for hendes enkle og direkte formidling af et ellers kompliceret emne som stress.

Rikke driver til daglig Thauer Stresscenter, som består af nogle af landets førende indenfor stress og Psykisk førstehjælp. De har holdt foredrag for over 25.000 mennesker, undervist mere end 2.500 ledere, HR-partnere og arbejdsmiljøkonsulenter og fået flere hundrede mennesker ud af stress. Den ekspertise og alle disse erfaringer og redskaber får du direkte adgang til på kurset.e

Ellen Boesen er Cand. Psych. og Ph.d. med speciale indenfor stress, angst og depression. 

Ellen har over 25 års erfaring, som autoriseret psykolog bl.a. med specialer indenfor krise- og traumehåndtering samt supervision.

Hun har taget flere efteruddannelsesforløb indenfor Compassion og har en bred viden indenfor psykologi og arbejdspsykologiske problemstillinger.

Pris

Normalprisen for workshoppen er 9.995 kr.

SÆRPRIS er 7.995 kr.

Særprisen gælder ved samtidig tilmelding til:

Masterclass i stress – læs mere her >

Beløbet dækker:

 • 2 dages undervisning inkl. fuld forplejning.
 • Manual til Psykisk førstehjælp.
 • Ubegrænset adgang til Thauer Stresscenter – Online.
 • 1 måneds adgang til Klub Stressfri Arbejdsmiljø.

Deltagerbetalingen er ekskl. moms for virksomheder og inkl. moms for private. 

Mængderabat på 20%

Hvis I deltager flere end 5 fra samme arbejdsplads, får I 20% i rabat pr. deltager. 

Du tilmelder dig ved at udfylde denne formular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Hvorfor tage et kursus i Psykisk Førstehjælp?

Psykisk sygdom findes… også på arbejdspladsen og længerevarende stress kan skabe psykisk sygdom, som er ansvarlig for op mod 45% af al fravær.

WHO forudser, at psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de mest belastende sygdomme – både for den enkelte og for samfundet. Undersøgelser viser at ca. 20% af befolkningen (700.000 – 800.000), har haft symptomer på psykisk sygdom i løbet af et år. Mange får ikke den rette hjælp, hvilket kan have store konsekvenser for den enkeltes arbejdsevne og livskvalitet.

Kurset er kompetencegivende, og du bliver certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden.

Tak for et super godt, og meget lærerigt kursus. Du er en fantastisk formidler. Må indrømme jeg var lidt nervøs for, om det blev for meget føle… føle.. og rundkreds.., men du er utrolig konkret og dygtig i dine retorik og spørgeteknik.

Jeg vil tage det op, jeg har lært på vores næste arbejdsmiljø- og sikkerhedsudvalgsmøde, både som information men også som inspiration for de andre.

Dansk Miljøanalyse HR-office manager Trine Daugaard

Psykisk sygdom er usynlig. Det er derfor rigtigt vigtigt at vi bliver uddannet til, at kunne spotte problemer på et tidligt tidspunkt, så vi kan undgå for lange sygemeldinger.

Efter kurset Psykisk førstehjælp ved jeg, hvad jeg skal se efter og hvordan jeg tager snakken om emner, som desværre fortsat er forbundet med stort TABU også ude på arbejdspladserne.

Københavns Universitet HR-Partner Camilla Willemoes Larsen

Har netop gennemført kurset, som er spændende forløb med indblik i psykisk førstehjælp og stress.

Kan varmt anbefales.

Beierholm Statsautoriseret revisor Carsten Johnson

Det vigtigste jeg har lært er forarbejdet. Det at kunne afdække og vurdere symptombilledet, sparer lægen for tid i konsultationen. Dernæst har jeg også lært at opspore en patient i mistrivsel, før det går helt galt.

Ved den årlige helbredskontrol, kan jeg spotte hvis der er tegn på stress, angst eller depression og så kan vi tage snakken på et tidligere tidspunkt.

Det er samtidig vigtigt at vi i lægepraksissen også lærer at opfordre patienten til, at tale med deres arbejdsgiver om mulige løsninger på situationen, så en sygemelding evt. helt kan undgås.

Lægepraksis i Køge Konsultationssygeplejerske
Susan Ellermann

  Ønsker du en Stressfri Hverdag?

  Få adgang til viden om stress, behandling og forebyggelse samt mulighed for at deltage på gratis online foredrag.

  Når du får tilsendt vores populære nyhedsbrev, som allerede guider 10.000 tættere på en Stressfri Hverdag, så får du adgang til viden og værktøjer formidlet med ét fokus: Ja, det er muligt at undgå stress! Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. Privatlivspolitik > 

  Send os en mail på info@thauer.dk, så sætter vi dig på listen.

  For de sociale

  Thauer Stresscenter ApS

  World Trade Center
  Borupvang 3
  DK-2750 Ballerup

  Tlf. +45 88 77 60 04
  info@thauer.dk