fbpx
stresskursus

Vi har allerede hjulpet +200 virksomheder

Arbejdsmiljødag

Styrk arbejdsmiljø-organisationen og skab en stærkere virksomhed

En arbejdsmiljødag der sætter fokus på virksomhedens aktuelle udfordringer og giver arbejdsmiljørepræsentanterne viden og praktiske værktøjer, der letter og effektiviserer deres indsatser.

Det siger andre...

Rikke har holdt kursus for ledere og arbejdsmiljørepræsentanter på Region Hovedstadens Apotek. Rikke er meget inspirerende og dygtig på sit felt. Det er tydeligt, at hun ved, hvad hun taler om. Rikke har givet vores arbejdsmiljøorganisation en grundliggende information om hjernens biologiske påvirkning i forbindelse med stress. Hun har også introduceret arbejdsmiljøorganisationen til konkrete værktøjer til forebyggelse/håndtering af stress. Inden Rikke holdt kursus, havde vi ingen konkrete værktøjer. Medarbejderne var tilfredse med at have fået et nemt og meget brugbart værktøj med hjem. De følte alle, at de kunne bruge værktøjet med det samme

Michelle Nathasia Packert Arbejdsmiljøchef, Region Hovdestaden Apotek

Vi har brugt Rikke Maj Thauer til en generel temadrøftelse omkring: Forebyggelse af stress - hvem har ansvaret? Baggrunden var, at vi i gerne ville være på forkant med stressforebyggelse i HK A-kasse. Efter temadrøftelsen fik vi et meget klart billede af, hvor vi kan lægge en indsats i forhold til stressforebyggelse. Det blev tydeligt hvor, og på hvilke niveauer, vi hver især skulle sætte ind – ledelse, kollegaer og tillidsvalgte. Der er mange konsulenter, der gerne vil fortælle, hvordan vi skal behandle stress, men hovedfokus hos Rikke Maj Thauer var at undgå det.

Maj-Britt Stidsen HK Danmark

Jeg vil gerne anbefale Rikke til alle, der har behov for at sætte stress og stressforebyggelse på dagsordenen, og som vægter konkrete værktøjer frem for floffy fyldord med høje lixtal. Uanset, hvor man er som virksomhed i processen med at sætte stress på dagsordenen, så vil Rikke kunne bidrage og medvirke til at skabe værdi sammen med dem.

Dianna N. Hansen HR-konsulent - Adserballe og Knudsen

Efter foredraget med Rikke Maj Thauer, var der mange positive tilbagemeldinger. Tilhørerne syntes, det var et super godt foredrag, og vores egne medarbejdere har efterfølgende talt meget om indholdet i konkrete situationer. De føler, de kan bruge ting fra foredraget i dagligdagen. Vi er generelt blevet mere opmærksomme på, hvordan andre agerer, når de har travlt og føler sig presset. Rikke inddrager publikum. Det var et levende foredrag, hvor der både var dialog blandt de tilhørende og mellem Rikke og salen. Det var mega godt.

Jette Frydkjær Petersen A/S Zolutions - Art & Design

Foredraget gav os en fornyet opmærksomhed på området. Selvom vi har en stresspolitik, blev vi opmærksomme på, at vi ikke løbende har fået talt sammen om, hvordan vi bedst hjælper og støtter hinanden. Det gav foredraget os et fornyet fokus på. Rikke var god til at inddrage medarbejderne i foredraget. Alle kan være med og vi fik tid til at tale og sparre med hinanden undervejs.

Puk Lysell Selnø Timesystems

Arbejdsmiljørepræsentanter sikrer det gode arbejdsmiljø, hvilket skaber trivsel og en mere effektiv medarbejderstab

Alle organisationer står overfor sine unikke udfordringer der former hverdagen for medarbejderne:

  • Står I overfor eller har I lige afholdt en fyringsrunde?
  • Er en eller flere gået ned med stress?
  • Er ordremængden stigende, eller ser I ind i en travl periode af andre grunde?
  • Er flere i ledelseslaget blevet udskiftet?
  • Eller har virksomhedens mål, vision eller strategi ændret sig?

Jo større en organisation er, jo mere indgroet er kulturen oftest. Og sker der pludselige eller store ændringer i denne, kan medarbejderne opleve udfordringer i form af rodløshed, tab af mål og/eller sorg over det gamle.
Dette kan komme til udtryk i stress, sorg eller apati.

Det gode arbejdsmiljø handler bl.a. om at have evnerne til at forebygge og spotte problemer, og håndtere dem, inden de går i hårdknude. Det kan bl.a. handle om at:

  • Forebygge og spotte stress.
  • Tage de svære samtaler uden hverken at blive for private eller for overfladiske.
  • Spotte og håndtere skam, sorg og kriser.

Arbejdsmiljødagen klæder arbejdsmiljørepræsentanterne på, til at klare de udfordringer de står med lige nu.
De får en dag, der giver dem et handlingsorienteret kompetenceløft, hvilket igen øger deres effektivitet og styrker det interne arbejdsmiljø.
Sidst men ikke mindst, får de en hel dag, hvor de kan netværke på kryds og tværs, hvilket styrker repræsentanternes samarbejde og dermed også øger vidensniveauet og effektiviteten.

Effektivisér arbejdsmiljøorganisationen med handlingsorienteret viden og praktiske værktøjer

Arbejdsmiljødagen sætter fokus på organisationens aktuelle udfordringer, og klæder arbejdsmiljørepræsentanterne på, til at håndtere disse.
Dette gøres vha. en dialog med ledelse og gruppen og en forundersøgelse blandt medarbejderne, der indkredser hvordan aktuelle problematikker opleves generelt i virksomheden. Undersøgelsen er anonym netop for at sikre et ærligt feedback.

Skræddersyet forundersøgelse

STEP 1
Online formøde med bestiller
STEP 2
Forundersøgelse udvikles
STEP 3
Forundersøgelse udsendes
STEP 4
Dagens program planlægges

Eksempler på oplæg

Sådan forebygges, spottes og håndteres stress hos andre

Varighed: 3-6 timer

Oplægsholder: Stressekspert Rikke Maj Thauer

 

Sådan agerer man psykologisk førstehjælper​

Varighed: 1½ time

Oplægsholder: Stressekspert Rikke Maj Thauer

 

Sådan planlægges og afholdes den forebyggende samtale

Varighed: 1½ time

Oplægsholder: Stressekspert Rikke Maj Thauer

Sådan håndteres sorg og kriser på arbejdspladsen​

Varighed: 3 timer

Oplægsholder: Psykolog Ellen Helle Boesen

Kollegial supervision på arbejdspladsen​

Varighed: 3 timer

Oplægsholder: Psykolog Ellen Helle Boesen

Tid og sted

Der er mulighed for både at afholde dagen i egen virksomhed eller i World Trade Centret i Ballerup.

Arbejdsmiljødagen er som udgangspunkt en hel dag fra kl. 8:30 – 16:00.

Dine undervisere

  • Stressekspert Rikke Maj Thauer
  • Psykolog Ellen Helle Boesen 

Og er for dig der…

Ønsker at investere i dine arbejdsmiljørepræsentanter og give dem og de andre medarbejdere indsigter i, hvordan man skaber mere trivsel, mindre stress og dermed øger effektiviteten.

Om Thauer Stresscenter

Stressekspert Rikke Maj Thauer har siden 2012 har drevet Thauer Stresscenter, hvor hun holder foredrag om stressstresskurser, uddanner stressspecialister på stresscoachuddannelse og behandler mennesker for stress i tæt samarbejde sit team, der består af flere tværfaglige stresseksperter.

Rikke Maj Thauer og hendes team holder arbejdsmiljødage i hele landet og har hjulpet mere end 200 forskellige danske virksomheder med at gå forrest i kampen mod stress.

I 2019 udgav hun bogen Stress er også dit eget ansvar, som er baseret på research af flere hundrede personlige stressforløb og spørgeundersøgelser blandt stressramte og deres arbejdspladser.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne booke en arbejdsmiljødag med det samme, så ring til Rikke Maj Thauer på 61 65 08 88 eller send en mail til rikke@thauer.dk

Kontakt os om en arbejdsmiljødag

Ring til Rikke Maj Thauer på tlf. 61 65 08 88 eller skriv til hende her, hvis du vil høre mere om mulighederne for at holde en arbejdsmiljødag hos jer.

Ansøgning til stressuddannelsen