fbpx

Vi har allerede uddannet +2.500 ledere

Thauer Stresscenter har siden 2012 uddannet ledere fra bl.a. Ørsted, Novo Nordisk, SDC, Siemens, Transportministeriet, Københavns Universitet, Küehne & Nagel, Finansforbundet, Hartmanns, Carlsberg, Køge Kommune m.fl.

6 dages udviklingsforløb

Bæredygtig ledelse

Med vores Compassion-fokuserede tilgang til ledelse lærer du trin-for-trin, hvordan du praktiserer psykologisk tryghed i lederrollen og leder bæredygtigt. Du lærer at forebygge stress blandt dine medarbejdere, og forme et mere menneskeligt og succesfuldt lederskab for dig selv. Dette skaber en arbejdsplads, der fremmer åbenhed, selvledelse, engagement og produktivitet.

Næste forløb starter 10. marts 2025

Styrk din ledelsesstil med Compassion

Gennem dette specialiserede lederforløb med fokus på bæredygtig ledelse, får du essentielle værktøjer til at opbygge tryghed og tillid samt styrke samarbejdet mellem dig som leder og dine medarbejdere. Undervisningen leveres af erfarne specialister, og udstyrer dig med effektive værktøjer til at opnå:

  • Målrettet kommunikation i lederrollen
  • Modstandskraft hos den enkelte medarbejder
  • Ledelsessprog, som medarbejdere forstår, og som sikrer et effektivt samarbejde.

Alt sammen, så du kan forebygge stress og overbelastning blandt dine medarbejdere og opnå øget trivsel, engagement og produktivitet.

Under forløbet hjælper vi dig med at forstå og håndtere egne psykologiske reaktionsmønstre og aktuelle udfordringer, hvilket vil gøre din ledelsesstil stærkere og mere tryg overfor dine medarbejdere og organisationen.

Når du benytter dig af den viden og de værktøjer, der ligger i Compassion-fokuseret ledelse vil du opleve en positiv forandring:

  • Både for dig selv og i din organisation
  • Både på kort sigt og på langt sigt
  • Både følelsesmæssigt og produktivitetsmæssigt.

[COMPASSION]

“Compassion er at være åben over for din egen og andres smerte og at have et ønske om at lindre denne smerte.
Det kræver opmærksomhed, refleksion, empati og forståelse.”

Det lærer du på forløbet

Modul 1 - Empati

Her får du indsigt i menneskehjernen, både din egen og andres og du lærer, hvordan du forstår samt sætter dig i medarbejdernes sted.  Empati skaber psykologisk tryghed samt tillid og styrker forholdet mellem leder og medarbejder. Dette vil føre til markant bedre effektivitet i virksomheden.

Modul 2 - Medfølelse

At skabe psykologisk tryghed i lederrollen kræver et Compassion-fokuseret mindset, hvilket indebærer at udvise forståelse og støtte over for medarbejdernes udfordringer og behovsom også indebærer at stille krav og sætte grænser med en Compassion-fokuseret tilgang. Dette kan bidrage til at skabe en mere positiv og inkluderende kultur. Du trænes i forståelse for andres perspektiv og opnår evnen til hurtig handlekraft ved medarbejdernes vanskeligheder.

Modul 3 - Selvmedfølelse

På 3. modul vil du lære om kilden til psykologisk tryghed – dig selv! For at praktisere Compassion i lederrollen er det vigtigt at vise, hvad man værdsætter og her har det betydning at have selv-medfølelse. Vi kommer ind på, hvordan man er forstående og tålmodighed over for egne fejl og mangler, samt hvordan man er det bedste forbillede for ens medarbejdere.  

Modul 4 - Målrettet kommunikation

Psykologisk tryghed indebærer en Compassion-fokuseret, effektiv og positiv kommunikation. Du vil få en række værktøjer der vil lære dig, hvordan man kommunikere tydeligt og støttende for at opmuntre og optimere et positivt og konstruktivt arbejdsmiljø, der medfører et trygt, stabilt og succesfuldt samarbejde mellem dig og dine medarbejdere.

Modul 5 - Konfliktløsning

Medfølelse spiller en central rolle i håndtering af konflikter. Ledere med et Compassion-fokuseret mindset forsøger at forstå alle involverede parter og arbejder på at finde løsninger, der tager hensyn til de forskellige perspektiver. Du får effektive værktøjer, der kan anvendes i praksis, så alle parter går fra konflikter som hele mennesker.

Modul 6 - Stressforebyggelse

Et Compassion-fokuseret mindset er i sig selv stressforebyggende. I lederrollen er det også vigtigt at have konkret viden om forskellen på travhed og stress samt praktiske værktøjer til at kunne lede medarbejdere igennem højt arbejdspres. Har du stressramte (og evt. stress-sygemeldte) medarbejdere skal du vide, hvordan du leder vedkommende tilbage og håndterer en evt. optrapningsplan.

Agenda for de enkelte moduler

  1. Teoretisk oplæg om dagens tema 
  2. Arbejde med håndtering af egne psykologiske reaktionsmønstre og aktuelle udfordringer 
  3. Case-arbejde fra lederens dagligdag med fokus på udvikling af lederrollen
  4. Anvendelsesperspektiv ved at afprøve nye tiltag
  5. Opsamling fra sidste session, hvor vi gennemgår hvad vi har lært siden sidst. 

Dine undervisere er

Ellen Boesen er Cand. Psych. og Ph.d. med speciale indenfor stress, angst og depression. 

Ellen har over 25 års erfaring, som autoriseret psykolog bl.a. med specialer indenfor krise- og traumehåndtering samt supervision.

Hun har taget flere efteruddannelsesforløb indenfor den Compassion-fokuseret tilgang hos Prof. Paul Gilbert i England og har en bred viden indenfor psykologi og arbejdspsykologiske problemstillinger.

Rikke Maj Thauer er en af landets førende stresseksperter og kendt fra GO’Morgen Danmark, B.T., Jyllandsposten, Børsen m.m. da hun udgav bogen ”Stress er også dit eget ansvar” i 2019. En bestseller, som allerede har gjort 4.000+ læsere klogere på stress.

Hun er uddannet indenfor ledelse, certificeret stresscoach i 2012 fra førende erhvervspsykolog, certificeret instruktør i Psykisk førstehjælp fra Psykiatrifonden og er uddannet organisationspsykologisk konsulent i 2024 fra Institut fra gruppeanalyse.

Forløbet består af

  • 5 undervisningsdage fra kl. 12-16
  • 1 undervisningsdag fra kl. 9-16
Undervisningen er en blanding af konkret viden, praktiske øvelser, træning i virkningsfulde værktøjer, feedback og gruppesupervision.

Og er for dig der ...

arbejder med ledelse af mennesker i din hverdag. 

Det kan f.eks. være som topleder, mellemleder, teamleder, ejerleder m.fl.

Datoer

  • 1. modul: 10. marts 2025
  • 2. modul: 24. marts 2025
  • 3 modul: 7. april 2025
  • 4. modul: 28. april 2025
  • 5. modul: 12. maj 2025
  • 6. modul: 26. maj 2025 (kl. 9:30 – 17:00)

Undervisningen er kl. 12:00 – 16:00, på nær modul 6 der afholdes fra 9:30 – 17:00. Der serveres frokost alle dage fra kl. 12:00.

Deltagerantal

Lederforløbet har max. 12 pladser.

Forløbet afholdes i:

World Trade Center – Konferencecenter
Borupvang 3
2750 Ballerup

Normalpris 24.995 kr. pr. pers.

Særpris 19.995 kr. pr. pers. v/2 deltagere.

Særprisen gælder, når I tilmelder Jer 2 pers. Dette er uanset om I kommer fra samme virksomhed.

Læs mere om finansieringsmuligheder her >

Deltagerbetalingen er ekskl. moms for virksomheder og inkl. moms for private.

Beløbet dækker:

  • 6 undervisningsdage
  • Forplejning alle dage
  • Undervisningsmanual
  • Ubegrænset adgang til Thauers Online uddannelsesplatform, hvor du finder undervisningsmaterialer og alle værktøjer i pdf.

Finansieringsmuligheder

Ratebetaling

Thauer Stresscenter tilbyder ratebetaling, hvor du betaler uddannelsen over 5 rater. Ratebetalingen er rente og gebyrfri for private og enkeltmandsvirksomheder.

Forbrugsforeningen

Er du medlem i Forbrugsforeningen, kan du spare 10% på alle vores kurser og uddannelser.

Kompetencefond

Du har som medarbejder ansat på en overenskomst mulighed for at søge om tilskud til efter- eller videre uddannelse igennem en kompetencefond.

Der findes ca. 75 kompetencefonde og hvilken du skal søge, afhænger af hvilken overenskomst, du er ansat under. Det er vores anbefaling, at du kontakter fonden for at høre om dine muligheder for at få tilskud.

Fondene yder typisk tilskud til dækning af deltagerbetaling, transport og undervisningsmaterialer. Hos nogle af fondene er det også muligt at søge om dækning til lønudgifter og vikartimer.

For at høre mere om din mulighed for tilskud igennem en kompetencefond, kan du evt. kontakte din tillidsrepræsentant, fagforening eller HR afdeling på din arbejdsplads.

Er du selvstændig erhvervsdrivende, kan du forhøre dig om mulighederne for tilskud i din fagforening.

Bruttolønsordningen

Det kan evt. være en mulighed at gøre brug af bruttolønsordningen, når du ønsker at efteruddanne dig. Måden det fungerer på er, at din arbejdsgiver trækker betalingen for uddannelsen i din bruttoløn. Du betaler dermed selv for uddannelsen. Via bruttolønsordningen betaler du ikke skat af beløbet.

For at høre mere om din mulighed for bruttolønsordningen skal du kontakte din arbejdsgiver.

Du kan læse mere om bruttolønsordningen her >

Vores kunder er bl.a.

Tilmeld dig her

Her kan du tilmelde dig vores åbne udviklingsforløb i bæredygtig ledelse.

Har du spørgsmål kan ringe til Rikke Maj Thauer på tlf. 61 65 08 88 eller skrive til hende nedenfor, hvis du vil høre om mulighederne for at holde et internt lederforløb i virksomheden. Vi tilretter gerne forløbet til jeres specifikke behov i ledergruppen.

Ansøgning til stressuddannelsen