fbpx

Værktøjet til at forebygge stress

Af stressekspert Rikke Maj Thauer

Stress forebygges i din hverdag og allerbedst, når du går helt ned på mikroniveau og kigger på, hvordan du bruger dine timer og dage.

Med ét enkelt værktøj kan du gennemføre holdbare forandringer i din hverdag og din daglige livsstil, såvel derhjemme som på jobbet.

Hvis du før har været stress-sygemeldt eller hvis du ligger på grænsen til stress, skal du have fokus på din hverdag og dit daglige liv. Se på hvordan du bruger dine timer, på hvad det betyder for din trivsel – og hvordan du skal bruge dem, for at få det godt.

Som med så meget andet er der ingen quick fix’es at hente. Du må give dig tid til at opbygge en ny antistress-strategi for din hverdag. Det handler om noget så lavpraktisk som søvn, måltider, motion, transport, husarbejde, de daglige gøremål på jobbet og derhjemme, din måde at bruge din fritid – og din evne til at gøre ting, der nærer dig.

Det handler også om at søge støtte hos dine medmennesker – og om at forsyne sig selv med det, man har brug for. Hver dag.

Værktøjet til at forebygge stress

Et af mine vigtigste værktøjer, til dig der gerne vil ud af stress eller undgå det, er ANTISTRESS-dagbogen. ANTISTRESS-dagbogen, som du kan få forklaret på et af mine gratis foredrag om stressforebyggelse, kan bruges af alle – både alvorligt stressramte og dem, der er på vej ud i stress og gerne vil standse op i tide.

Jeg opfandt dagbogen for knap 5 år siden, og siden har en del af mine klienter været med til at udvikle på dagbogen, så den nu er både enkel og let at anvende.

Jeg beskriver dagbogen mere detaljeret i min bog Stress er OGSÅ dit eget ansvar.

ANTISTRESS-dagbogen kan over tid, vise dig følgende:

  • Hvor ofte du føler dig belastet og presset (… og indskriver du årsagen til presset i dagbogen, så kan du arbejde konkret på at mindske stress i specifikke situationer og overfor specifikke ”mennesker”).
  • Hvornår du er “fri for stress” og klar til en indslusning på jobbet.
  • Hvordan du anvender din energi og hvor meget du lader op.
  • Hvor stabil er din søvn, og er der direkte årsager til din ”dårlige” søvn.
  • Hvilke stressfaktorer opstår oftest i din hverdag.
  • Hvilke strategier du har (eller ikke har) for at kunne reducere og beskytte dig selv mod stress.

Jeg anbefaler, at du fører ANTISTRESS-dagbogen i min. 9 uger for at du kan få tilstrækkelig med viden (data) om dig selv, ift. at lave den livsstilsændring som skal til for, at du kan opretholde en god balance på daglig basis.

Kom i gang med ANTISTRESS-dagbogen

Værktøjet er baseret på at du skal lave en selvvurdering på daglig basis. Ved at du får et visuelt overblik over din søvn samt udviklingen af dine belastninger i løbet af dagen, opnår du først og fremmest en bevidsthed om, hvilken livsstil, hvilke situationer og hvilke mennesker, der evt. skaber stress i dit liv.

Du kan OGSÅ komme i gang med ANTISTRESS-dagbogen.

Du kan downloade dagbogen, når du er medlem i Klub Stressfri – det er ganske gratis!

Hvem er stresseksperten?

Rikke er en af landets førende stresseksperter og kendt fra GO’Morgen Danmark, B.T., Jyllandsposten, Børsen m.m. da hun udgav bogen ”Stress er også dit eget ansvar” i 2019. En bog, som allerede har gjort over 4.000 læsere klogere på stress. Læs mere her >

Siden 2018 har hun talt for flere end 25.000 mennesker til foredraget: Sådan forebygger, spotter og håndterer du stress hos dig selv og andre, en forebyggelseskampagne som har modtaget støtte fra Velliv Foreningen.

Hun er kendt for hendes praktiske og jordnære tilgang til stresshåndtering, og for hendes enkle formidling af et ellers kompliceret emne som stress.

Uanset hvilke spørgsmål du har i forhold til stress, behandling af stress m.v., så skriv til Rikke her  eller ring til hende på tlf. 88 77 60 04.

Ansøgning til stressuddannelsen