fbpx

Forløb:

”Stress er ikke din skyld, men også dit ansvar”

”Jeg deltog på en intern workshop (i vores virksomhed) som repræsentant for vores HR-afdeling, og jeg synes, at det var rigtig godt.

Som HR-partner har jeg hørt mange udtale sig om dette emne, og jeg synes faktisk, at dette var det første oplæg, som fokuserede så meget på det operationelle og gjorde det så håndgribeligt.

Jeg kunne godt se på nogle af medarbejderne, at de havde ”frygtet” noget andet og næsten helt slappede af, da Rikke begyndte på oplægget, og de fandt ud af hendes tilgang til emnet.” 

… siger HR-Partner fra offentlig virksomhed.

Læs om stresskurser til ledere, HR, arbejdsmiljø m.v. her >

Forebyg stresssygemeldinger med effektivt stressforløb til medarbejderne.

Vil du undgå:

 • De konflikter, der ofte er omkring stressramte, fordi de ramte ikke kan overskue deres situation?
 • At dine kunder får en dårlig service eller en levering med fejl, fordi din stressramte medarbejder ikke kan løse sine opgaver professionelt?
 • At dine raske medarbejdere skal løbe hurtigere, både før, under og efter en stresssygemelding?
 • De økonomiske øretæver og tab af viden, der følger med en stresssygemelding? (En stresssygemelding koster op mod en million kroner, og hver femte, der sygemeldes med stress kommer ikke tilbage til det samme job).

Og vil du i stedet sikre, at alle løser deres opgaver effektivt og professionelt, selv om I har travlt? Så læs videre.

For de værktøjer, der skaber overblik og forhindrer stress, gør det også meget lettere at skabe struktur i arbejdsopgaverne og navigere i forstyrrelser. For tingene hænger sammen. Overblik giver effektivitet og gør det lettere at undgå stress.

Når mennesker går ned med stress, mister de overblikket, i takt med at de får det dårligere. Derfor bliver deres arbejdsopgaver mere og mere uoverskuelige, de når mindre og mindre, og stressen og frustrationerne stiger. En ond cirkel, I skal bryde, før den begynder.

På et stressforebyggelsesforløb lærer dine medarbejdere både at spotte symptomer hos sig selv og tegn på stress hos andre. Og de lærer, hvad de kan gøre, hvis de opdager, at de er pressede og risikerer at gå ned med stress.

Forløbet består af 2 workshops tilpasset virksomheden + individuelle samtaler til dem, der har brug for det.​

Det er effektivt af flere grunde:

 • Før hver workshop, sender vi et spørgeskema til alle medarbejdere. Deres svar sikrer, at begge workshops bliver tilpasset medarbejdernes hverdag, så de kan identificere sig selv i indholdet og får noget ud af det.

 • Fordi der er tale om et forløb, sikrer vi, at medarbejderne løser forskellige opgaver mellem de to workshops. Og som bekendt lærer man nye værktøjer bedre ved at træne dem end ved at høre om dem.

 • Siden 2012 har Thauer Stresscenter løbende udviklet og optimeret en række stressværktøjer, som I får adgang til i forløbet.

 • De individuelle samtaler imellem de to workshops styrker dem, der har brug for det, så de undgår en eventuel sygemelding. Kombinationen af viden og samtaler gør, at flere bliver opmærksomme på deres stresssymptomer tidligere, end de ellers ville have gjort – og at de ved, hvad de skal gøre ved dem.

 • Thauer Stresscenter er blandt landets førende eksperter indenfor stress. Mere end 25.000 mennesker er allerede blevet klogere på stress på vores foredrag, ligesom vi har fået flere hundrede mennesker ud af stress og undervist over 2.000 ledere, HR-partnere og arbejdsmiljøkonsulenter.

Sådan kan et forløb se ud

Som nævnt skræddersyes alle forløb til jeres specifikke virksomhed.

Oftest justerer vi disse to workshops efter jeres ønsker:

Workshop 1

Her får medarbejderne konkret viden om stress.

Herunder:

 • Hvad stress er.
 • Hvordan de opdager stress.
 • Hvordan de finder ud af, hvad der udløser deres stress.
 • Hvordan de undgår at blive ramt af stress, eller hvad de skal gøre, hvis de er ramt.

Og vi gennemgår konkrete stressværktøjer:

 • ANTISTRESS-dagbogen, hvor de lærer at måle deres belastninger på dagligt plan.
 • Arbejdshjulet, hvor de får et klart overblik over, hvilke opgaver eller mennesker, der belaster dem i deres arbejde.

Mellem workshop 1 og 2 træner de begge værktøjer og sætter nye initiativer i gang jf. arbejdshjulet, så de allerede her begynder at reducere deres belastninger.

Workshop 2

Her gennemgår vi, hvordan det har været at arbejde med ANTISTRESS-dagbogen og arbejdshjulet.

 Samt:

 • Hvordan de håndterer udsving i deres egen belastninger jf. ANTISTRESS-dagbogen.
 • Hvordan de håndterer stress i specifikke situationer.
 • DISK-profilerne.
 • Hvordan de fremover kan forebygge stress og spændinger indbyrdes alene ved at kommunikere. anderledes, alt efter hvilken DISK-profil de hver især har.

Forløbet faciliteres af Rikke Maj Thauer, indehaver af Thauer Stresscenter og forfatter til bogen ”Stress er OGSÅ dit eget ansvar”. Dvs. hun planlægger, underviser og holder alle samtaler.

Når det kan lade sig gøre, samler vi flere aktiviteter på de samme dage. Enten en workshop + individuelle samtaler, eller måske har I også brug for en særlig workshop for ledere, når Rikke alligevel er i huset.  

"Jeg synes, det var fantastisk godt, og Rikke er fantastisk god til at formidle stoffet og give nye vinkler på emnet og brugbare værktøjer. Det er rigtig godt at vide, at stress/belastning ALTID kan kureres, skulle det ske man er uheldig og bliver ’ramt’ igen, og jeg ville føle mig tryg hos Rikke.

At vi havde stoneface under præsentationen, skal Rikke i hvert fald ikke opfatte negativt – jeg for min del sugede til mig."

Adserballe og Knudsen A/S Medarbejder

”Vores medlemmer i HK har efterspurgt, hvordan de skulle håndtere stress.

Før jeg kendte til Rikkes værktøjer, oplevede jeg, at det kunne være voldsomt at stå med stressede medlemmer. I dag har jeg fået konkrete redskaber, som jeg bruger, når jeg spørger ind til medlemmernes situation. Det uoverskuelige er blevet overskueligt.

Rikke formidler enkelt og hendes redskaber er ligetil. Jeg vil anbefale Rikke både internt i HK og eksternt.”

HK Danmark Kursuskoordinator
Pia Trøigaard Jakobsen

"Jeg synes overordnet at Rikkes workshop var et godt indslag.

En projektleder ved mit bord sagde, at for ham var hendes indlæg ikke bare en reminder om at handle, men at det gav ham den sidste overbevisning om, at han virkelig skal have ændret nogle ting i sit liv.

Hvis det har haft den effekt på bare én medarbejder, synes jeg det er meget positivt."

Adserballe og Knudsen A/S Medarbejder

”Jeg deltog på en intern workshop (i vores virksomhed) som repræsentant for vores HR-afdeling, og jeg synes, at det var rigtig godt.

Som HR-partner har jeg hørt mange udtale sig om dette emne, og jeg synes faktisk, at dette var det første oplæg, som fokuserede så meget på det operationelle og gjorde det så håndgribeligt. Jeg kunne godt se på nogle af medarbejderne, at de havde ”frygtet” noget andet og næsten helt slappede af, da Rikke begyndte på oplægget, og de fandt ud af hendes tilgang til emnet.” 

Anonym offentlig virksomhed HR-Partner

Vores kunder er bl.a.:

Hvorfor vælge et forløb hos Thauer Stresscenter?

Stressekspert Rikke Maj Thauer har siden 2012 har drevet Thauer Stresscenter, hvor hun holder foredrag om stress, stresskurser, uddanner stressspecialister på stresscoachuddannelse og behandler mennesker for stress i tæt samarbejde sit team, der består af flere tværfaglige stresseksperter.

Rikke Maj Thauer holder foredrag om stress i hele landet og har hjulpet mere end 200 forskellige danske virksomheder med at gå forrest i kampen mod stress.

I 2019 udgav hun bogen ”Stress er også dit eget ansvar”, som er baseret på research af flere hundrede personlige stressforløb og spørgeundersøgelser blandt stressramte og deres arbejdspladser.

Stress er også dit eget ansvar

Kontakt os om et stresskursus

Ring til Rikke Maj Thauer på tlf. 61 65 08 88 eller skriv til hende her, hvis du vil høre mere om mulighederne for at holde et konkret kursus om stress hos jer.

Følg med

Thauer Stresscenter ApS

World Trade Center
Borupvang 3
DK-2750 Ballerup

Tlf. +45 61 65 08 88
info@thauer.dk