Stresshåndtering er en kompetence
– der kan læres!

 

Ønsker du udvide kompetencerne hos jeres ledere, HR og arbejdsmiljø, så de kan: 

 

 

 

 

Interne kurser i virksomheden

I Thauer Stresscenter ApS har stressekspert og forfatter Rikke Maj Thauer igennem en årrække med stor succes, udviklet og afprøvet effektive værktøjer og metoder, for at hjælpe folk ud af stress. Hun er en af de førende praktikere i Danmark og kendt for at gøre formidling af stress og vejen ud af stress simpel, let tilgængelig og ukompliceret. Dette beskriver hun nærmere i hendes bog “Stress er også dit eget ansvar“.

 

Rikke har opbygget en række kurser, workshops og uddannelser, hvor hun gør sin viden og værktøjer tilgængelige for dig og dine kollegaer. På de forskellige kurser og uddannelser kan du møde en pallette af faglige personer, som har en specialiserede viden indenfor forskellige områder.

 

Stresskurserne og stressuddannelsen er alle skræddersyet til at være enkle og værktøjsbaseret, så du kan anvende din nye viden umiddelbart efter endt kursus og uddannelsesforløb.

 

Alle vores åbne stresskurser og stressuddannelse tilbydes også som interne kurser i virksomheden, hvor indholdet kan tilrettes jeres specifikke behov.

 

 

1 dags kursus 

Masterclass i stresshåndtering hos andre

Hvordan ruster I jer som arbejdsplads til at tage vare på medarbejdere, som viser tegn på stress eller som går ned med et stresskollaps? På kurset får du brugbar viden om praktisk stresshåndtering og du lærer metoder til at stoppe stress i tide samt tage samtalen med en person, som er i risikozonen for at udvikle stress.

 

Målgruppe: Ledere, HR Partner/konsulent, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant, m.fl.

 

 

Læs mere her

 

 

 

 

2 dages kursus 

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen

Ca. 20 % af befolkningen har haft symptomer på psykisk sygdom (angst og depression) i løbet af et år. Psykisk sygdom er derfor på vej til at blive en af de mest belastende sygdomme for os selv og samfundet. På dette kursus får du konkret viden og værktøjer til at spotte psykisk sygdom og kriser samt handle på det du oplever. Du trænes i den svære samtale, så du som leder, kollega, HR konsulent eller arbejdsmiljørepræsentant kan hjælpe og støtte en kollega med psykisk sygdom. Kurset er kompetencegivende og du bliver certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden.

 

Målgruppe: Ledere, HR Partner, HR-konsulent, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant,  jobkonsulent, socialrådgiver, konsultationssygeplejerske, frontpersonale o.lign.

 

 

Læs mere her

 

 

 

 

3 dages kursus

Professionel førstehjælp mod stress

Flere og flere medarbejdere får ondt i sindet og mister deres arbejdsevne pga. stress og psykisk sygdom. På dette kursus får du konkret viden og værktøjer til at spotte stress eller psykisk sygdom (angst og depression) hos dig selv, dine kollager og medarbejdere. Du får primært værktøjer til at hjælpe andre ud af stress, til rette behandling og godt tilbage i job.

 

Målgruppe: Ledere, HR Partner/konsulent, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant, m.fl.

 

 

 

1 dags workshop

Personlig førstehjælp mod stress

Undersøgelser viser at 70 % af alle danskere føler sig stresset på daglig basis, og at hver femte som bliver sygemeldt med stress mister jobbet på grund af stress. Herfor efterspørger flere og flere arbejdsgivere medarbejdere, som kan modstå presset og som har en mental modstandskraft overfor stress … men er det overhovedet mulig, at opbygge en mental modstandskraft overfor stress?

 

Målgruppe: Medarbejdere på alle niveauer som ønsker at forebygge stress.

 

 

 

 

2 dages kursus

Relationer skaber resultater

Når vi har en tillidsfuld relation til hinanden bliver det lettere at håndtere samtaler om tabu belagte emner, som f.eks. stress, psykisk sygdom og personlige forhold. Igennem vores kommunikation kan vi styrke det sociale fællesskab og hæmme stress i virksomheden. På dette kursus lærer du metoder til, hvordan du skal kommunikere for at håndtere og forebygge konflikter og stressproblematikker, så jeres arbejdskultur kan blomstre og udvikle sig.

 

Målgruppe: Ledere og medarbejdere.

 

 

 

1 dags kursus

Krisehåndtering på arbejdspladsen

Hvordan ruster I Jer som arbejdsplads til at tage vare på Jeres medarbejdere, hvis der opstår kirser og traumatiske hændelser? På kurset vil du få brugbar viden om krisehåndtering og du vil lære metoder til forberedelse og gennemførelse af debriefing samt lærer opmærksomhedspunkter ved kolleger i krise.

 

Målgruppe: Ledere, HR medarbejdere, AMR og TR som arbejder med arbejdsmiljø, og som er en del af virksomhedens beredskabsplan i forbindelse med traumatiske hændelser.

 

 

 

Interne workshops

Ønsker din virksomhed at holde en workshop på 3-4 timer kan vi OGSÅ tilbyde afprøvede koncepter, hvor fokus ligger på værktøjerne, så du kan anvende din nye viden umiddelbart efter endt kursus. Kontakt stressekspert Rikke Maj Thauer for yderligere information om indhold på tlf. 61 65 08 88 eller på mail rikke@thauer.dk.

 

 

 

Hvad koster åbne og interne stresskurser?

 

Se priser her