foredrag om psykisk førstehjælp

Fagligt oplæg for HR, ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter m.fl.

 

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen

Sådan forebygger, opdager og håndterer du stress, angst, depression og psykiske kriser blandt medarbejderne og kollegerne

 

 

Der er ikke mange, der vil tøve med at træde til og hjælpe en medarbejder eller kollega, der falder og slår sig fysisk. Der er til gengæld flere, der tøver med at træde til, når en medarbejder har ”slået sig” psykisk og viser tegn på stress, angst, depression eller anden psykisk krise.

 

Psykisk sygdom er ansvarlig for 35-45 % af alt fravær fra arbejdet

 

WHO forudser, at stress og psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de mest belastende sygdomme. Det vil altså sige, at der i løbet af et år vil være op mod 800.000 danskere, der har symptomer på en psykisk sygdom.

 

Psykisk sygdom er ansvarlig for 35-45 % af alt fravær fra arbejdet og derfor er det vigtigt, at HR-chefer, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, ledere og mellemledere m.fl. har de rette værktøjer til at tage den personlige samtale om private forhold med medarbejderen eller kollegaen.

 

Fordelene ved at kunne tage den personlige samtale på et så tidligt tidspunkt som muligt er, at personen som mistrives får rette hjælp hurtigt og derved kan sygemeldinger undgås eller sygeperioden kan blive væsentlig kortere. Undersøgelser bekræfter, at folk der føler sig støttet, kommer sig hurtigere.

 

 

 

Få et fagligt oplæg om psykisk førstehjælp

Hvis I er interesserede i at høre med om emnet ”Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen”, så book et fagligt oplæg til jeres næste møde og bliv klogere på:

 

 

Foredragsholderen

Rikke Maj Thauer er stressekspert med speciale indenfor stress og psykisk førstehjælp. Rikke er direktør for Thauer Stresscenter ApS, der behandler stressramte mennesker samt uddanner ledere, HR, AMR, TR og medarbejdere til at håndtere stress i den rolle og på det niveau, som den enkelte er placeret i organisationen.

 

Siden primo 2016 har Thauer Stresscenter ApS uddannet over 200 psykiske førstehjælpere fra både private og offentlige virksomheder til at håndtere mistrivsel gennem brug af dialog værktøjerne i psykisk førstehjælps-programmet, og mange bruger værktøjerne til at tage snakken om personlige og tabubelagte emner på arbejdspladsen.

 

 

 

Praktisk info og booking

Rikke kommer ud til jeres ledermøde og/eller arbejdsmiljømøde og holde oplæg på 30 – 60 min. om psykisk førstehjælp. Kontakt Rikke Maj Thauer på rikke@thauer.dk eller tlf. 61 65 08 88 for mere information.

 

Psykisk førstehjælp kan bestilles i forskellige udgaver:

 

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes om Psykisk førstehjælp

 

 

 

2 dages kursus i Psykisk førstehjælp

Thauer Stresscenter samarbejder med Psykiatrifonden og udbyder deres 2 dages kursus i Psykisk førstehjælp, hvor man får konkret viden om psykisk mistrivsel samt værktøjer til at tage den personlige samtale. Efter endt kursus opnår man en kompetencegivende certificering som psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden.

 

 

Læs mere om kursus i Psykisk førstehjælp