Hør Ole’s historie om vejen ud af stress!

Ole er en af mine tidligere klienter, som jeg havde fornøjelsen at hjælpe ud af stress og tilbage i  arbejde. Han har i sin video trodset tabu og frygt for stigmatisering ved at stille op og dele sin personlige historie – helt uden filter!

 

Ole er et helt igennem et fantastisk menneske og i dag en foredragsholder som jeg bruger, når virksomheder booker mig til foredrag og workshops i personlig stresshåndtering.

 

De færreste rammes af stress i en grad som Ole, men det er ene og alene fordi de når, at stoppe op enten via egen erkendelse eller andres hjælp. Ole’s fortælling indeholder på mange måder alt det der kan gå galt, hvis du ikke forebygger stress i din dagligdag og bare kører på – år efter år – uden pause.

 

Derfor er Ole’s historie også en som du gerne må dele med andre, så stress kan forebygges på tidligt stadie.

 

 

 

Hvorfor opdager vi ikke stress i tide?

Når man påvirkes af stresshormoner over en længere periode, sker der ændringer i hjernen. Ens selvopfattelse forvrænges, og det betyder at man langsomt mister evnen til at se indad. Man går ind i en tilvænningsfase som bevirker, at man mister kontakten til sig selv og derved også evnen til at se signalerne.

 

Når dette sker har man brug for andres hjælp – brug for at nogen gør en opmærksom på, at man har ændret adfærd, får en kort lunte og trækker sig socialt for det kan man selv have meget svært ved at se.

 

 

Hvad er et stress-kollaps?

Et stress-kollaps er en sund reaktion fra kroppen og sindet på, at man fører en meget usund livsstil. Mange oplever en stærk rastløshed, spændinger og smerter i kroppen og en udtalt angst i sindet, når de er alene og ikke løser opgaver – dette er vejen til et stress-kollaps!

 

Det er dog vigtig at understrege, at alle stress symptomer er midlertidige og forsvinder mere eller mindre af sig selv, når man kommer i rette behandling. Forskning peger tillige på at mennesker der oplever sig støttet af familie, venner og på arbejdspladsen kommer sig langt hurtigere … for er man stresset eller tæt på et kollaps, så har man det skidt – rigtigt skidt. Derfor hjælper det når man føler sig set, hørt og forstået af sine nærmeste.

 

Ofte har man et overvejende antal af nedenstående symptomer, så støtte og forståelse er altafgørende for, hvor hurtigt man kommer sig og vender tilbage til sit liv igen.