Siemens gør det. Danske Bank gør det. Lokaltog gør det.
Striben af virksomheder, der benytter stressekspert Rikke Maj Thauers værktøjer til bekæmpelse af stress, vokser støt.
Læs artikel i Børsen her >

 

 

 

Specialist i stress og mental sundhed

 

Hold 7 har opstart torsdag 26. marts 2020

Bemærk, der kun er 12 pladser pr. hold.

 

 

Det er ikke uden grund, at vores uddannelse som “Specialist i stress og mental sundhed” er blevet så populær. Siden vi startede hold 1 tilbage i 2017, er over 60 mennesker certificeret indefor tankegangen “Stress er OGSÅ dit eget ansvar“, og de har lært at anvende værktøjerne i vores velafprøvede Antistress-metode. Tilbagemeldingerne er: Det virker!

 

 

 

Charlotte Lindebod, HR-Manager i Siemens

”Jeg har taget stressuddannelsen med certificering. Tidligere havde jeg ikke konkrete værktøjer, når jeg skulle tale med stressede medarbejdere. Jeg var mere fokuseret på, hvor jeg kunne skaffe ekstern hjælp til dem. I dag kører jeg selv et forløb med dem. Jeg er proaktiv og behandlende, inden det går galt. Jeg er blevet mere professionel i min håndtering af stressramte medarbejdere. Min virksomhed sender også et vigtigt signal til medarbejderne, når de selv har en uddannet stress-specialist. De tager ansvar. Rikke er en autoritet, der ved, hvad hun taler om. Min tiltro til kvaliteten og kompetencerne på uddannelsen har været høj, og derfor anbefaler jeg den til alle i mit netværk.”

 

 

Tina Hemmeløff, selvstændig kropsterapeut

Jeg har taget Rikkes stressuddannelse med certificering, fordi jeg behandler en bred vifte af mennesker som kropsterapeut. Jeg ønskede at have en stærk profil omkring stress og stressbehandling. Jeg har fået meget viden og mange redskaber på uddannelsen, og så har jeg fået indsigt i kompleksiteten af emnet stress. Stressuddannelsen er meget struktureret. Der er klare mål, og Rikke er en meget troværdig underviser. Jeg mener uddannelsen er meget relevant for min egen faggruppe, men også for ledere, HR-chefer og alle dem, som ønsker at vide noget mere konkret om stress, belastninger og behandling.”

 

 

Erling H. Wulff, HR-chef

Jeg har taget stressuddannelsen med certificering hos Thauer Stresscenter. Jeg havde brug for, at vores organisation fik tilført konkret viden om håndtering af stress. Uddannelsen har gjort mig klogere, og den har givet mig håndgribelige værktøjer. Jeg fandt ud af, at jeg tidligere har haft en begrænset viden i forhold til håndtering af stress. Med den viden jeg har i dag, ville jeg have håndteret mange situationer anderledes førhen. Jeg er især blevet styrket i forhold til at tage de svære samtaler med medarbejdere. Rikke er meget personlig uden at blive privat – hun er professionel. Jeg vil anbefale hende til mit netværk.”

 

 

 

Ja tak, jeg vil gerne sikre mig en plads

 

 

 

 

Hvorfor tage en stressuddannelse?

Det korte svar:

At undgå sygemeldinger og dermed sikre, at mennesker styrer udenom stress i tide.

 

Det lange svar:

Mange ved en masse om stress og håndtering, men oplever alligevel, at der mangler nogle praksisnære værktøjer, der kan benyttes i en travl hverdag. 

 

Det kan blive ‘en dyr fornøjelse’ både økonomisk og menneskeligt, hvis et menneske får et stress-kollaps og bliver sygemeldt, så kan det koste ml. 500.000 – 1.000.000 kr. afhængig af vedkommendes lønniveau. Undersøgelser viser, at 1/5 del aldrig vender tilbage til jobbet igen, hvilket betyder tab af viden og erfaring for en virksomhed. (Kilde: Stressforeningen og Ugebrevet A4)

 

Langt størstedelen af dem, der tager vores stressuddannelse, gør det, fordi de ønsker at hjælpe mennesker med at UNDGÅ stress og for at kunne vurdere, hvorvidt et menneske reelt set er stresset og afhjælpe at det resulterer i en sygemelding. 

 

Vi har udviklet en metode til at screene for stress. En screening afdækker det nuværende stressbillede, og kan fastslå om et menneske er presset eller stresset. Dette er en vigtig information for alle (både en virksomhed og personen selv).

 

Stress-screeningen har vi brugt og uddannet andre i siden 2015, og den metodiske opbygning gør det let at sikre den rette hjælp i rette tide. Mange sygemeldinger kan undgås, når ledere, HR, eksterne behandlere m. fl. enten screener for stress eller får igangsat et forebyggelsesforløb, som bremser stress i udvikling. Stress er stress uanset om det opstår på jobbet eller i privatlivet, men det kan ende med at blive både virksomhedens og den enkeltes problem, hvis der ikke tages hånd om det i tide.

 

Metoden går i sin enkelthed ud på, at når et menneske har konkret viden om stress og værktøjer til håndtering af stressfyldte situationer, så kan stress afhjælpes relativt hurtigt og effektivt.

 

 

På denne uddannelse får du:

 

 

 

Indhold og form

På uddannelsen skal du “kun” afsætte:

Undervisningen er en blanding af viden, øvelser, træning, feedback og supervision.

 

 

 

Hent brochure her

 

 

 

 

Modul 1 (2 dage) 

 

 

Modul 2 (1 ,5 dag) 

 

 

Modul 3 (2 dage) 

 

 

Modul 4 (1,5 dag) 

 

 

Certificering (1 dag) 

 

 

 

 

Ja tak, jeg vil gerne sikre mig en plads

 

 

 

 

 

Certificering

For at blive certificeret, skal du være indstillet på:

Efter endt og godkendt certificering får du certificeringsbevis og titlen “Certificeret specialist i stress og mental sundhed.

 

 

 

 

Censorer

 

 

 

Målgruppe

Begrænset antal pladser.

Hvert hold på uddannelsen har 12 pladser, det sikre et rum for læring, refleksion og udvikling, hvor du kan studere stress sammen med ligesindet.

 

Uddannelsen er for ledere med personaleansvar, arbejdsmiljøkonsulenter, HR, selvstændige coaches og terapeuter og alle andre interesserede, der ønsker enkle værktøjer, nye kompetencer og en certificering indenfor praktisk stresshåndtering.

 

 

 

 

Praktisk

Alle undervisningsdage er fra kl. 9.00-16.00, og der vil være morgenmad og kaffe alle dage fra kl. 8.30.

Uddannelsen afholdes i Thauer Stresscenter, World Trade Center, Borupvang 3, 2750 Ballerup.

 

 

 

 

 

Prisen for uddannelsen er 25.000 kr.

Dette dækker undervisning, supervision, certificering, fuld forplejning og bøger anvendt på uddannelsen.

Deltagerbetalingen er ekskl. moms for virksomheder og inkl. moms for private.

 

 

 

Ja tak, jeg vil gerne sikre mig en plads

 

 

 

 

Når du har spørgsmål, så kontakt stressekspert Rikke Maj Thauer på rikke@thauer.dk eller på tlf. 61 65 08 88.