Bliv certificeret psykisk førstehjælper
ligesom skuespilleren Peter Mygind.

 

 

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen

Lær både at forebygge, spotte og håndtere psykisk sygdom på arbejdspladsen og få værktøjer til at tage den personlige samtale om private forhold.

 

 

 

Udtalelser fra tidligere kursister

“Har netop gennemført kurset, som er spændende forløb med indblik i psykisk førstehjælp og stress. Kan varmt anbefales.” Carsten Johnson, HR-ansvarlig, partner og statsautoriseret revisor hos Beierholm

 

Det vigtigste jeg har lært er forarbejdet. Det at kunne afdække og vurdere symptombilledet, sparer lægen for tid i konsultationen. Dernæst har jeg også lært at opspore en patient i mistrivsel, før det går helt galt. Ved den årlige helbredskontrol, kan jeg spotte hvis der er tegn på stress, angst eller depression og så kan vi tage snakken på et tidligere tidspunkt. Det er samtidig vigtigt at vi i lægepraksissen også lærer at opfordre patienten til, at tale med deres arbejdsgiver om mulige løsninger på situationen, så en sygemelding evt. helt kan undgås.
Konsultationssygeplejerske Susan Ellermann, Køge

 

 

Se datoer og book din plads her

 

 

 

Hvorfor tage et kursus i psykisk førstehjælp?

Psykisk sygdom findes… også på arbejdspladsen og længerevarende stress kan skabe psykisk sygdom, som er ansvarlig for op mod 45% af al fravær.

 

WHO forudser, at psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de mest belastende sygdomme – både for den enkelte og for samfundet. Undersøgelser viser at ca. 20% af befolkningen (700.000 – 800.000), har haft symptomer på psykisk sygdom i løbet af et år. Mange får ikke den rette hjælp, hvilket kan have store konsekvenser for den enkeltes arbejdsevne og livskvalitet.

 

Kurset er kompetencegivende, og du bliver certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden.

 

 

 

Indhold og form

Kurset er fordelt over 2 dage og opdelt i 4 moduler af 3 timers varighed. Undervisningen vil være en blanding af viden, øvelser og feedback.

 

 

Modul 1: Psykisk førstehjælp – depression

 

Modul 2: Psykisk førstehjælp – angst

 

Modul 3: Psykisk førstehjælp – psykoser

 

Modul 4: Psykisk førstehjælp – misbrug

 

 

Ja tak, jeg ønsker en udvidet modulbeskrivelse for kurset

 

 

 

Målgruppe

Kurset er for dig som arbejder med mennesker i din hverdag. Det kan være indenfor ledelse, HR, arbejdsmiljø, i lægepraksis, som mentor, sagsbehandler, socialrådgiver, sundhedskonsulent, selvstændig coach m.fl.

 

Kurset egner sig ikke til personer, der i forvejen arbejder inden for psykiatrien eller som har indgående viden på området.

 

 

 

Undervisere

 

 

Tidspunkt

Alle dage er der undervisning fra kl. 9.00-16.00, og der vil være morgenmad og kaffe alle dage fra kl. 8.30.

 

 

 

Sted

World Trade Center, Borupvang 3, 2750 Ballerup

 

 

 

Overnatning

Kommer du fra Fyn, Jylland eller andet er der mulighed for at overnatte på Hotel Lautruppark til nedsat pris, når du er på kursus i World Trade Center. Læs mere på www.lautruppark.dk.

 

 

 

Pris på åbent kursus

Du kan finde priser her >

 

 

 

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes kurset

 

 

 

Kan kurset også bookes internt i virksomheden?

Alle vores kurser tilbydes også som lukkede hold i virksomheden, og indholdet kan målrettes jeres specifikke behov. Kontakt Rikke Maj Thauer på tlf. 61 65 08 88 eller på rikke@thauer.dk.