Vidunderlig weekend fra Thauer Stresscenter

Tank op i weekenden

Forude venter 2 dage, hvor du kan vælge at rette din opmærksomhed på mange ting, eller på få ting.
Og alt efter, hvor meget energi du har opbrugt i løbet af ugen, vil du de næste 2 dage mærke et overskud eller et underskud på din energimæssige “konto”. Mærker du sidstnævnte, så er NÆRVÆR en fantastisk måde at tanke op, så du bliver klar til ugen der kommer.

 

Nærvær betyder, det at være til stede. At udvise opmærksomhed, interesse, kærlighed eller omsorg overfor dig selv så vel som dine medmennesker.

 

 

Hvorfor er nærvær vigtigt?

Mennesket trives som udgangspunkt mest optimalt i fællesskaber, og i særdeleshed  i fællesskaber der formår at anerkende, støtte og se vedkommende. Fra tidernes morgen har det været en nødvendighed for vores overlevelse at færdes i flok, og derfor ligger behovet for nærvær og fællesskabet så dybt i os mennesker.

Vores hjerne er sammensat på en sådan måde at samvær med andre er så essentielt, og vores hjerne har områder der allerede fra fødslen udvikles til at forstå og spejle andre mennesker – deres behov og hensigt. Dette område stimuleres i et positivt samværet med andre, og forstærkes når vi indtræder i en fordybelse med andre.

 

Du kender sikkert godt de øjeblikke, nogle kalder dem “glimt af lykke”, hvor tiden står stille og alt bare går op i en højere enhed. Når vi oplever disse stunder resulterer det ofte i, at vi oplever en større følelse af glæde og vores energiniveau bliver større. For at indtræde i denne tilstand skal vi kunne mestre nærværet, altså det at være opmærksomme på hinanden.

Mange lever livet i hverdagen i et højt tempo, og er der for mange ting vi skal, overbooker vi vores kalender og glemmer vi at opmærksomme og tjekke ind i nærværet, så risikerer du at gå glip af den meget livsbekræftende oplevelse, det er, når 2 personer deler “øjeblikket” og får oplevelsen af  fordybelse og glæde.

 

 

3 råd til mere nærvær, så du tanker op på din energikonto

  1. Brug tiden på få, men vigtige ting, så tanker du hurtigere op.
  2. Læg ALT elektronik på hylden, bare for én dag og mærk forskellen.
  3. Når du bruger til med andre, så se dem i øjnene og giv dem din fulde opmærksomhed.

 

 

De positive effekter af nærvær, kan du også opleve gennem en større kontakt til dig selv, og det kan du læse mere om næste fredag.

 

 

Hav en vidunderlig weekend

Rikke